12 "hurtige" ved grilling.


Når det er tid at grille vil man jo som regel gerne igang hurtigst muligt. For at resultatet skal blive bedst muligt er der nogle ting som er værd at tænke på ...

  1. Sørg for at grillristen er rengjort og tilstrækkelig varm før du begynder grillning.
  2. Påbegynd ikke grillning med kul eller briketter før disse har fået en grå overflade som indikerer den helt rette temperatur.
  3. Gas afgiver ingen farlige stoffer ved grillning.
    Når gas brænder afgives kun kuldioxid og vanddampe.
  4. Tør overflødig marinade o.l. af kødet for at undgå dryp og dermed opflamning.
  5. Opbevar ikke frisk kød i solllys og varme.
  6. På grillen vendes kødet med tang. Stik ikke hul med gaffel.
  7. Salt først kødet når der er grillet en skorpe - ellers trækker saltet kødsaften ud af kødet.
  8. Kød med ben som feks. koteletter, skal have længere tid på grillen for at blive gennemstegt ved benet.
  9. Læg aldrig færdig grillet kød på et fad med kødsaft og marinade pga. bakterier.
  10. Server helst færdiggrillet kød på varme tallerkner.
  11. Brug gerne en grillform i aluminium når du griller ømfindtlige madretter, som feks. fisk.
  12. Til slut: Vær omhyggelig med hygienen. Det er Alfa og Omega.