Grillkul vs. Briketter


Den største forskel mellem kul og briketter er at brikettet har en mere ensartet og højere kvalitet samt længere brændetid med mere jævn varme. Briketter er derfor at foretrække hvis man feks. griller store kødstykker eller til mange personer. Kul har dog den fordel, at de hurtigere bliver klar til grillning.

Tips til den bedste glød

Vær opmærksom på kvaliteten på kul/briketter. Vælg en pose som er mærket med DIN eller CE som dokumenterer at brændslet overholder den europæiske standard.

Påbegynd ikke grillningen før kullet eller briketterne har fået en askegrå farve.

Ved tænding lægges kul/briketter i en "pyramide" grillskålen. Når der er godt med gløder spredes brændslet ud som ønsket i grillskålen.

Det er flere forskellige måder at tænde grillen. For eksempel med en sikker og miljøvenlig el-tænder. Alternativt tændblokke som Landmann Art.nr. 33911.

Ligeledes kan man naturligvis bruge tændvæske. Brug dog altid kun decideret tændvæske som er godkendt og aldrig benzin, kemikalier e.a.