Griskött

Svinekød

Svinekød skal altid være genemstegtt, d.v.s. temperaturen i midten af kødet skal være mindst 65°C. Basilikum, ingefær, salvie, timian, merian, karry och hvidløg er krydderier, som passer godt til svinekød. Du kan anvende dem hver for sig eller blande dem som du vil.

Grilltider

(Gælder for kul- og gasgrill)

Hvor længe du skal grille svinekød afhænger af hvilke dele af grisen det er og i hvilken form de ligger. Alle oplysninger er baseret på at kødet skal vendes flere gange under grilningen (dog ikke portionsbøfferne).

Portionsbøffer, ca 1,5cm: 3-4 min/side
Svinekoteletter: 4-5 min/side
Grillspyd med svinekød: 4-5 min/side
Ribben, tykke portioner: 6-7 min/side
Ribben, tynde, helside: 5-6 min/side
Ribben, tynde, forkogte: 4-5 min/side
Hel koteletside ca. 1 kg: ca. 75 min
Hel skinke: ca 75 min
Hel filet: ca 10 min/side.